25 octombrie 2016, 14:45 Caleidoscop views 9144
Două femei talentate din Chișinău creează buchete apetisante (Foto)
25 octombrie 2016, 14:45 Caleidoscop views 9144

Două femei talentate din Chișinău creează buchete apetisante (Foto)

„Florile își au locul lor în natură" - asta și-au spus două femei talentate din Capitală, atunci cînd au decis să pună pe roate o afacere delicioasă, bazată pe confecționarea de buchete personalizate din fructe, legume și plante medicinale. Coincidență sau nu, dar creatoarele „Eat Me Bouquet" se numesc Liudmila și Liudmila Grosu, împart aceeași pasiune și sînt soacră și noră. Le-am provocat pe autoarele acestor buchete aromate la un interviu, iar ce ne-au mărturisit, vedeți mai jos.

Liudmila, practica buchetelor comestibile este una abia testată în Republica Moldova. Cum v-a venit ideea de a vă uni eforturile pentru lansarea unei mici afaceri? Cînd și în ce condiții s-a născut această marcă inspirată parcă din Alice în Țara Minunilor?

Ideea noastră a apărut cînd căutam un cadou neobișnuit unei persoane dragi. Ne-am dorit s-o uimim cu un buchet neobișnuit din fructe și legume care îi plac. Primul buchet l-am confecționat din morcov, piersici, mandarine, broccoli și usturoi. Cadoul l-a uimit mult, i-a plăcut și atunci am decis să-i bucurăm pe toți cunoscuții cu asemenea surprize!

Ce îndemnuri vin să aducă lumii creațiile delicioase by Eat Me Bouquet? Este acesta un mod de a cuceri pe cineva prin senzații gustative, ori și mai profund: de promovare a producției autohtone?

În primul rînd ne dorim să bucurăm ochii celor din jur și să le aducem folos. Florile trebuie să ocupe locul lor în natură. Buchetele noastre, odată dăruite, aduc plăcere, îmbogațind organismul cu multe vitamine, proteine și fibre. Sigur că ținem cont de preferințele și gusturile celor care le comandă! Pentru creații, folosim de cele mai multe ori producție autohtonă.

Dacă buchetele dulci au devenit oarecum cunoscute, cum se întîmplă în cazul buchetelor din legume? Destinația lor este aceeași?

Principiul este același, însă în unele cazuri, cînd este vorba de legume, mai e nevoie de un efort pentru a le pregăti.

Mărturisiți-ne detalii despre ingredientele buchetelor aromate pe care le creați. Ce denumiri neașteptate au ocazia să vadă clienții în buchete?

În componența buchetelor noastre găsiți plante medicinale, fructe uscate, diverse fructe și legume proaspete, tot ce e comestibil și binevenit pentru sănătate.

Uneori, denumirea vine pe neașteptate, în timp ce creăm ceva nou. Deja avem asemenea denumiri ca: „TEA TIME" – pentru cel mai delicios ceai; „JUICY FRUIT" – ca și denumirea renumitei gume de mestecat, deoarece din ingredientele lui se poate prepara fresh din portocale, clemantine și morcov; „HOT KISS"- un sărut ferbinte din ardei dulce și iute cu ridiche; „GREEN DINNER "- o cină verde din cele mai proaspete și apetisante legume etc. Restul buchetelor le puteți vedea pe paginile noastre de Facebook sau Instagram.

Povestiți-ne despre cum se împart responsabilitățile în echipa voastră și care e formula succesului vostru.

La creație depunem efort ambele. Gusturile noastre sînt diferite, dar împreunîndu-le, obținem un rezultat ce ne depășește așteptările. Anume procesul de creație ne atrage și putem să petrecem ore în șir cu această ocupație dragă.

Cine e publicul care comandă cel mai des buchetele voastre și care sînt cele mai frecvente dintre preferințele bărbaților din țara noastră?

Publicul nostru este divers. De obicei însă, mai mult comandă doamnele și domnișoarele. Cei mai mulți destinatari sînt atît doamne, domni, cît și copii. Am pregătit mai multe buchete de Ziua Profesorului și la sărbătoarea „Toamna de aur". Luînd în considerare că sîntem încă la început, credem că și la celelalte sărbători de iarnă și primăvară vor fi solicitate de toți buchetele noastre practice.

Am observat în portofoliul vostru de lucrări tendința de a personaliza. Ce alte calități vă deosebesc de concurență?

Ne străduim ca buchetele noastre să fie compuse din fructe și legume întregi. Acesta le permite să rămînă proaspete un timp mai îndelungat. În compoziții nu folosim flori vii, însă ne reușește să combinăm fructele și legume astfel încăt să nu cedeze celor din flori.

Care e cea mai nebunatică combinație din cîte ați încercat? Ați testat și reacțiile destinatarilor?

Cea mai nebunatică combinație considerăm că este cea din porumb cu banane, gutui și vinete, l-a dorit un bărbat și sigur că i-a plăcut!

Povestiți-ne despre cine sînt fondatoarele mărcii Eat Me Bouquet în viața de zi cu zi și care sînt urările lor pentru femeile care vor să-și lanseze un startup!

În viața de zi cu zi, prima dintre noi două e profesoară de limbi străine, iar a doua – economistă după specializare. În timpul liber, ne unește procesul de creație.

Femeilor care doresc să-și lansaze un startup, le dorim răbdare, dorință de a crea și a munci, mai multă perseverență, optimism și să nu renunțe la visurile lor!

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

femei , Chisinau , talent , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.