30 septembrie 2016, 12:10 Caleidoscop views 5037
Zbor cu echipaj uman pe Marte (Video)
30 septembrie 2016, 12:10 Caleidoscop views 5037

Zbor cu echipaj uman pe Marte (Video)

Fondatorul Companiei SpaceX Elon Musk, într-un discurs la Congresul Federației Internaționale de Astronautică, a demonstrat un video care prezintă o presupusă misiune de zbor cu echipaj uman pe Marte. Materialul video a fost publicat pe pagina oficială a companiei SpaceX de pe Youtube.

În acest material video este demonstrat startul navei spațiale, care, în conformitate cu planurile lui Musk, va putea transporta pe Marte, aproximativ 100 de persoane cu bagajele lor și alte încărcături necesare, avînd greutatea totală de 450 de tone. După ieșirea navei pe orbita Pământului blocul de propulsie al navetei spațiale ar trebui să revină pe Pămînt pentru realimentare cu combustibil și pentru a fi reutilizat. La rîndul său, nava, care a fost lansată pe orbita Pămîntului, va fi realimentă, ca apoi să se îndrepte spre Marte, reiese din materialul video.

"Fiecare navă va putea fi utilizată de 12-15 de ori", a povestit Musk. Acestea vor fi construite din fibră de carbon. Nava propriu-zisă va fi formată din mai multe secțiuni, în interior vor fi restaurante și diverse localuri. "Va fi distractiv - a promis să Musk. - Totodată, în interiorul ambarcațiunii oamenii se vor afla în imponderabilitate", a adăugat el.

Potrivit spuselor lui, primele zboruri vor fi "foarte periculoase", de aceea este puțin probabil ca copiii să călătorească într-acolo.

Vor fi folosite motoarele de rachete Raptor, testarea cărora a avut loc la sfîrșitul lunii septembrie 2016. Acestea sînt de trei ori mai puternice, decît motorul Merlin, care este folosit pe racheta Falcon 9.

Pe rachetă pentru lansarea pe orbită a navei spațiale pilotate de echipaj vor fi instalate 42 de motoare Raptor, rezultă din prezentarea video. Nemijlocit, pe nava, care va zbura spre Marte, vor fi instalate nouă motoare, șase dintre acestea vor putea lucra în vacuum, iar trei - în atmosferă. Potrivit lui Musk, este importantă viteza cu care nava spațială va fi lansată în Cosmos. Datorită acestui fapt către anul 2035 pînă la Marte se va putea ajunge în 80 de zile.

În total, racheta cu nava va avea 122 de metri înălțime și 12 metri lățime.

Navele spațiale cu echipaj uman vor trebuie să săvîrșească 10 mii de zboruri pe Marte și să transporte nu mai puțin de 1 milion de oameni, a declarat, în timpul prezentării din 27 septembrie, Elon Musk. Potrivit spuselor lui, "putem trăi pe Pămînt fără să ne mișcăm undeva, putem însă deveni o civilizație interplanetară". Dacă creăm pe Marte o așezare sau un oraș, atunci omenirea poate deveni "specie interplanetară", a spus el.

Sursa: www.rbc.ru

Cuvinte cheie:

Marte , zbor , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.