24 iunie 2016, 10:45 Caleidoscop views 5831
Coronițele Elenei Căpățină transformă femeile în zîne! (Foto)
24 iunie 2016, 10:45 Caleidoscop views 5831

Coronițele Elenei Căpățină transformă femeile în zîne! (Foto)

Coroanele au fost dintotdeauna simboluri ale demnității și nemuririi, tocmai de aceea oamenii care le poartă, se simt speciali, ocrotiți și admirați.

La Ospățul Sînzienelor, pe care EA.md și Asociația KLumea îl organizează astăzi, în scuarul Catedralei din Capitală, veți avea ocazia să cunoașteți o meșteriță care creează coronițe veșnice pentru femei. Este vorba de Elena Capatina – o talentată meșteriță handmade, specializată în creația unor astfel de minuni, menite să sublinieze latura gingașă a fiecărei femei.

Dacă vă luați iile, coșul cu gustări și veniți mîine în Scuar între 12:00 și 14:00, veți avea ocazia să primiți în dar o astfel de coroniță ori să achiziționați una. „Coronițele sînt articole indespensabile în colecția de accesorii a unei doamne sau domnișoare moderne", susține talentata autoare.

Elena, vă rugăm să ne spuneți de la cine ați moștenit pasiunea pentru frumos și cum v-ați „molipsit" de această „boală": handmade-ul?

Îmi plăcea de mică să creez cîte ceva, dar ieșind în concediul de maternitate, am cutreierat Internetul și m-am molipsit de frumosul meu job.

Coronițele ocupă un loc aparte în creațiile dumneavoastră. Din ce le confecționați preponderent?

Coronițele sînt lucrările de bază pe care le confecționez, încerc întotdeauna sa creez ceva deosebit. Cel mai des, coronițele sînt confecționate din flori, fructe și desigur, ghindele, care nu lipsesc niciodată de pe masa mea.

Ce mesaj transmiteți tuturor femeilor prin aceste creații? Vă propuneți să le ajutați să se iubească mai mult și să fie mereu feminine?

După mine, coronițele sînt articole indespensabile în colecția de accesorii a unei doamne sau domnișoare moderne. În lucrările mele investesc întotdeauna multă dragoste, suflet și străduință. Purtînd un astfel de accesoriu, arăți mult mai feminină!

Chiar dacă e ceea ce simte artistul, handmade-ul ține cont și de tendințe. Ce fel de coronițe sînt actuale în special în sezonul de vară?

Desigur țin cont și de tendințe! Vara aceasta, preferințele în materie de culori sînt alb-mov, negru-bordo și desigur – roșu. Vara aceasta, sînt solicitate și coronițele cu compoziția pe o singură parte.

Există o anumită categorie de coronițe pe care le recomandați în special mireselor?

Încerc întotdeauna să vin cu un sfat, dar ele fac alegerea. Miresele deseori caută ceva ma special: cineva optează pentru flori, dar cineva pentru coronițe din mandarine artificiale, de aceea e important să auzi ce vrea mireasa.

Povestiți-ne despre creațiile pe care le veți prezenta astăzi la Ospățul Sînzienelor.

Mîine voi veni la Ospățul Sînzienelor cu multe coronițe florale, pentru orice vîrstă și gust. Voi mai avea și cercuri cu pietre semiprețioase, confecționate cu multă dragoste!

O întrebare pe care le-o adresez deseori oamenilor pasionați: cum reușiți să îmbinați atît de frumos handmade-ul și viața de familie? Cît de mult timp investiți în creație?

Lucrez mai mult seara, de aceea nu duc lipsă de timp, și băieții mei – de mămică, dar nici soțul. Le place cu ce mă ocup și din contra: sînt permanent cu mine la Tîrguri, expoziții, sînt mîndri de mămica!

Cine sînt oamenii cărora ați dori să le mulțumiți pentru talent, lecții de viață și sursa continua de inspirație?

Un mare mulțumesc și respect soțului și familiei mele, care mă susțin în toate și sînt alături de mine în orice clipă. Desigur, aș mulțimi și părinților mei pentru faptul că sînt așa cum sînt și desigur, tuturor posesorilor și admiratorilor muncii mele: un mare mulțumesc!

Ce secrete ascunde frumusețea Elenei Capatina?

Nu am avut niciodată secrete de frumusețe, dar cred că zîmbetul și dispoziția bună sînt cheițele frumuseții mele.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

meșter , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1626
Populația:
1280 locuitori

Furceni este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1280 de oameni. Satul Furceni a fost menționat documentar în anul 1626.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.