27 mai 2016, 11:43 Caleidoscop views 13328
Lista Festivalurilor care vor avea loc în Moldova în perioada verii
27 mai 2016, 11:43 Caleidoscop views 13328

Lista Festivalurilor care vor avea loc în Moldova în perioada verii

În cîteva zile începe vara, iar ca să fim siguri că nu ratați / uitați de vreunul din festivalurile acestei veri, am decis să le punem la un loc pe toate care au fost anunțate pînă în acest moment. Ne-au ieșit 9 festivaluri, deși cu siguranță sînt mult mai multe, și sperăm că nu ne-a scăpat nimic important. Voi la care plănuiți să ajungeți?

4 – 5 iunie: Festivalul „Cireșele de Trușeni"

Renumita Comună Trușeni și Cireșarii Trușeneni se pregătesc de festivalul cireșelor, care promite a fi unul dintre cele mai rîvnite Festivaluri din vara aceasta. „Ne dorim să oferim tuturor participanților petrecerea unui weekend în aer liber, cît mai plăcut, în care să îmbinăm savoarea inconfundabilă a cireșelor cu spectacolul de bun gust, cu comerțul tradițional de produse agroalimentare, meșteșugăresti sau industriale", spun organizatorii evenimentului. Invitații speciali ai festivalului vor fi: Formația Simrat și Valentin Uzun, Cătălin Josan, Gîndul Mîței, Alex Calancea Band, Guz, Capushon și mulți alții. Festivalul va începe la orele 10:00 în ambele zile și se încheie la 21:00.

Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.
Bilet pentru festival poți achiziționa aici.

4 – 5 iunie: Bunkasai – The Spirit of Japan 2016

La data de 4-5 iunie 2016 va avea loc ediția a III-a a Festivalului Culturii Japoneze ,,BUNKASAI" – Spiritul Japoniei în Republica Moldova. Luînd în considerare că trăim într-o lume în care ,,teroarea istoriei" a revenit, ne propunem să aducem o parte din profunzimea culturii japoneze pentru a promova pacea, respectul, puritatea. Vă așteptăm la Festivalul Bunkasai pentru a privi lumea cu alți ochi, pentru a învăța și a petrece timpul util și plăcut împreună!

Pagina de Facebook a evenimentului.
Intrarea este liberă

18 iunie: Lavender Fest în satul Cobusca Nouă, Anenii Noi

Lavender Fest revine! Te așteptăm cu o nouă porție de sănătate și frumusețe din natură! Îmbracă-te în alb, lasă grijile acasă și vino să respirăm natură. Te așteaptă gastronomie vegetariană, sesiuni de yoga, tîrg de artizanat tematic, sesiuni de masaj și sesiuni foto în cî mp de levănțică, activități pentru copii, concurs de artă inspirată din levănțică, concert live". Invitații speciali ai festivalului – formația Golan (Romania).

Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici
Biletele pentru eveniment aici.

18 – 19 iunie: Festivalul Indiei la Moldexpo

Festivalul Indiei în Republica Moldova se va desfășura pentru a doua oară, în orașul Chișinău pe 18 și 19 iunie 2016 pe teritoriul MoldExpo, de asemenea în Anenii Noi pe 21 iunie și în Orhei pe 22 iunie. Spectatorii vor putea urmări cele mai frumoase și captivante show-uri costumate, spectacole de păpuși, programe acrobatice, dansuri indiene, artă marțială, piese dramatice și multe altele. Festivalul se va desfășura de la orele 18-00 pî nă la 22-00. Pe scenă vor urca peste 50 de artiști profesioniști din diferite țări ale lumii: India, Australia, Germania, Rusia, Ucraina, Turkmenistan, Polonia, SUA, Africa de Sud.

În afara de programul de bază al festivalului pentru vizitatorii din Moldova va fi deschis un orășel de divertisment: mehendi – arta picturii indiene cu henna, arta machiajului indian gopi-dots, cursuri de yoga cu instructori profesioniști, restaurant și cursuri de culinărie vedică, vestimentația indiana — sari, fotosesiuni profesionale, dulciuri orientale, literatura vedică, magazin cu mărfuri și bunătăți indiene, tombola cu premii de la parteneri și altele.

Mai multe detalii găsești aici.
Bilete pentru festival găsești aici.

20-26 iunie 2016: Art-Labyrinth Summer Festival 2016

Festivalul de vară Art-Labyrinth este un eveniment anual care are loc în aer liber, în cele mai pitorești locuri din Moldova. Festivalul durează sase zile și adună circa 1500-2000 de vizitatori. Programul este divers – concerte ale muzicienilor locali și internaționali, spectacole de teatru și proiecții de filme, reprezentatii și land art, expoziții de artizanat și numeroase ateliere de lucru, precum și diverse ateliere. Proiectul este non-comercial, fiind organizat datorită entuziasmul unui grup de oameni care cred ca arta si muzica pot aduce schimbări pozitive și inspirație în viața fiecărui om. Un detaliu important – aspectul exterior, percepția vizuală a obiectelor și a infrastructurii. Toate construcțiile sînt realizate din materiale naturale, găsite adesea la fața locului care se încadrează armonios în peisajul natural, prin urmare, punem în aplicare conceptul durabilități ecologice.

Pagina de Facebook a evenimentului.
Bilete pentru eveniment găsești aici.

1 – 3 iulie: Festivalul Berii la Complexul Etno-Cultural VATRA

Vatra organizează Festivalu Berii, ediția II-a pe 1-2-3 iulie 2016 la Complexul Etno-Cultural Vatra. În programul celui mai grandios festival se înscriu zeci de concursuri cu bere, sute de artiști pe scena mare, zeci de companii de bere, mii de arome culinare și zeci de feluri de bere, multe activități în teren, Grafitti, Tiroliana, mini Golf, Tir cu Arcul, și multe altele toate concentrate în același context – Festivalul Berii, ediția a II-a. Pe scenă vor evolua așa trupe ca Zdob și Zdub, Alternosfera, Tharmis și mulți alții.

Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.
Bilete pentru eveniment găsești aici.

9 iulie: IA MANIA în satul Holercani, Dubăsari

Satul Holercani se pregătește pentru o nouă sărbătoare. Festivalul artelor născute din tradiții revine pe malul bătrî nului Nistru. Îmbracă-te în IE și vino să te umpli de mî ndrie! Nu ai o IE, vino să-ți cumperi una. Te așteptăm cu tî rg de bucate tradiționale și artizanat autentic, cu oameni frumoși și istoriile lor de lucru cu tradițiile la „Podul De Flori", Concursul de artă murală „Cai Verzi pe Pereți", precum și „Mîndria" – competiția colecțiilor vestimentare inspirate din tradiții.

Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.
Bilete pentru eveniment găsești aici.

26 – 29 august: Festivalul Medieval la Complexul Etno-Cultural VATRA

Centrul Cultural Vatra pregătește organizarea unui important eveniment consacrat jubileului a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului Medieval. Dorim să vă informăm că pentru prima dată, anul acesta, Republica Moldova va găzdui Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorico-medievale. Evenimentul va fi organizat cu susținerea Asociației Internaționale de reconstituire a luptelor istorico-medievale (HMBIA). La această competiție vor participa cluburi de reconstituire istorică din întreaga lume, ceea ce va spori interesul de a descoperi Republica Moldova, ca stat european cu o istorie și tradiții milenare.

HMBIA a ales ca gazdă Republica Moldova datorită impactului sporit de vizibilitate ale celor două ediții ale Festivalului Medieval, ce s-au desfășurat pe parcursul anilor 2014-2015 la Complexul Etno-Cultural Vatra și au avut un succes vertiginos cu o frecvență de peste 400000 de vizitatorii la ambele ediții. Sîntem onorați de decizia luată de către înalții reprezentanți HMBIA de a găzdui acest eveniment de o importanță internațională pentru țara noastră, care va aduce un impact virtiginos și un plus de imagine pentru Republica Moldova, an de o importanță majoră, datorită aniversării a 25 de ani de Independență.

Turneul Internațional se va desfășura în perioada 26-29 august 2016 în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Medieval urmat de un amplu spectacol muzical organizat de către Centrul Cultural Vatra- gazda evenimentului.

Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.
Bilete pentru eveniment găsești aici.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

vara , Festival , eveniment , program , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.