02 decembrie 2015, 14:47 Caleidoscop views 5606
Concurs pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei
02 decembrie 2015, 14:47 Caleidoscop views 5606

Concurs pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) lansează concursul pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei. Sînt invitaţi să participe tinerii cercetători cu vîrstele cuprinse între 18-35 ani.

În cadrul concursului pot fi prezentate lucrări realizate și finalizate individual conform următoarelor domenii: Migrația în scop de muncă, de reîntoarcere, aplicarea abilităților acumulate peste hotare; Reintegrarea migranților reîntorși pe piața muncii, posibilități, opinii, probleme; Situația în cazul reîntoarcerii vârstnicilor, provocări și probleme întâmpinate; Migrația pentru studii, posibilități și provocări ce țin de angajarea după finalizarea studiilor; Influența migrației asupra familiilor migranților, în mediul urban si în mediul rural; Influența indirectă a migrației asupra mediului înconjurător, cea pozitivă și negativă.

Concursul se va desfășura în cîteva etape, iar de Ziua Internațională a Migrantului, marcată la 17 decembrie, vor fi decernate premiile.

Cuvinte cheie:

concurs , migratie , tineret , cercetători

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443-1453
Populația:
1187 locuitori

Teliţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teliţa și Teliţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Anenii Noi și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1187 de oameni. Satul Telița a fost menționat documentar între anii 1443-1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.