06 februarie 2015, 16:19 Caleidoscop views 8480
Noua strategie nucleară a Rusiei îngrijorează NATO
06 februarie 2015, 16:19 Caleidoscop views 8480

Noua strategie nucleară a Rusiei îngrijorează NATO

Alianța Nord-Atlantică se arată tot mai îngrijorată de noua strategie nucleară a Rusiei și de informațiile ce relevă că planificatorii militari de la Moscova au în vedere o reducere a pragului dincolo de care armele nucleare ar putea fi folosite în eventualitatea unui conflict, consemnează agenția Reuters, citând surse diplomatice.

Dezbaterea unei analize întocmite de experții NATO cu privire la strategia nucleară a Moscovei se află pe agenda reuniunii de joi a miniștrilor apărării din statele Alianței.

'Ceea ce ne îngrijorează cel mai mult în această strategie este modernizarea forțelor nucleare rusești, creșterea nivelului de pregătire al acestor forțe și posibila combinație între operațiunile cu arme convenționale și cele cu arme nucleare, inclusiv în cadrul desfășurării unui război hibrid', explică un diplomat din cadrul NATO.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

NATO , Rusia , arma nucleară

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1740 locuitori

Şaptebani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Şaptebani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1740 de oameni. Satul Șaptebani a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.