17 octombrie 2011, 11:40 Caleidoscop views 5813
17 octombrie 2011, 11:40 Caleidoscop views 5813

Temuta cometă Elenin a trecut duminică pe lîngă Terra

De ceva vreme o teorie a conspirației cîștigă din ce în ce mai mult teren, respectiv că o cometă, Elenin, va aduce și sfîrșitul lumii. Elenin, sau ce-a mai rămas din ea, trece pe lîngă Terra la o distanță de doar 35,4 milioane de kilometri.

Cometa a început să se dezintegreze încă din august, după ce a trecut printr-o furtună solară și, ulterior, pe lîngă Soare, în septembrie, pierzîndu-și mare parte din masa constînd în special din gheață si praf stelar. Aceste rămășițe ale cometei vor mai trece pe lîngă Pămînt peste alți 12.000 de ani.

Teoriile vehiculate mai ales în mediul online legau Elenin de Apocalipsă, acesta urmînd să stîrnească seisme masive și tsunami-uri. O altă teorie spunea ca Elenin nici măcar nu e o cometă, ci o planetă numită Nibiru, ce va aduce sfîrșitul Pămîntului.

Elenin nu este singurul obiect ceresc care trece atît de aproape de Pămînt. Asteroidul 2009 TMB, de mărimea unui autobuz, va trece și el pe lîngă Terra luni dimineață.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.