27 noiembrie 2014, 15:23 Caleidoscop views 8273
Rompuy: Totul merge spre un război pe continent
Foto: vedomosti.ru
27 noiembrie 2014, 15:23 Caleidoscop views 8273

Rompuy: Totul merge spre un război pe continent

Criza ucraineană, începînd cu evenimentele din Crimeea, reprezintă cea mai gravă criză geopolitică din Europa de la sfîrșitul "războiului rece", a declarat președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

"Cel mai rău este că, totul merge spre un război pe continent, care riscă să devină cel mai sîngeros de la războaiele balcanice încoace. Cine încalcă frontiera, încalcă pacea", - a declarat șeful Consiliului European, transmite "Interfax".

El a menționat că țările europene au fost în măsură să alcătuiască un front unic în sprijinul Ucrainei împotriva Rusiei, în ciuda divergențelor legate de interesele energetice, situația geografică și experiența istorică. Rompuy a mai spus că acum "trebuie să găsim o cale pentru Ucraina să devină o țară descentralizată și favorabilă incluziunii", "trebuie definit locul Ucrainei în Europa".

Anterior, șeful Consiliului European a solicitat Rusiei să își asume responsabilitatea pentru punerea integrală în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Sursa: www.gazeta.ru

Cuvinte cheie:

Europa , Ucraina , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.