04 septembrie 2015, 11:20 Caleidoscop views 15691
Atlantida în versiune chineză (VIDEO, FOTO)
Foto: mediafax.ro
04 septembrie 2015, 11:20 Caleidoscop views 15691

Atlantida în versiune chineză (VIDEO, FOTO)

Un labirint de temple albe, monumente memoriale, drumuri pavate şi case, toate ascunse la 40 de metri sub apă formează o adevărată Atlantida în China.

Supranumit Oraşul Leului, Shi Cheng se află ascuns pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei. Aşezarea a fost centrul politico-economic al provinciei Zhejiang, din estul Chinei, aminteşte dailymail.co.uk.

Oraşul a fost sacrificat în 1959, după ce guvernul chinez a decis construcţia unei hidrocentrale. Oraşul Leului a dispărut încet sub apele lacului Qiandao. Adîncimea lacului variază între 25 şi 40 de metri.

În următoarea jumătate de veac, peste străvechea metropolă s-a aşternut uitarea.

Filosoful grec Platon descria Atlantida, în urmă cu peste 2.600 de ani, ca fiind o insulă situată dincolo de Coloanele lui Hercule. El spunea că insula a dispărut în adîncurile mării într-o singură zi.

Fascinantul tărîm este căutat în continuare în Marea Mediterană, mai ales în jurul strîmtorii Gibraltar.

Dar versiunea chineză a Atlantidei, de această dată palpabilă, va deveni în curînd o veritabilă atracţie turistică.

Oficialii locali intenţionează să folosească oraşul scufundat Shi Cheng pentru a atrage amatorii de scufundări. O echipă de scafandri se va asigura, în prealabil, că obiectivul poate fi deschis publicului.

Protejat de soare, vînturi şi ploi, întregul oraş a fost conservat într-un fel de capsulă a timpului, aproape toate construcţiile sale rămînînd intacte, inclusiv grinzile şi scările din lemn.

Sursa: www.mediafax.ro

Cuvinte cheie:

China , istoria , Atlantida

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1608
Populația:
9060 locuitori

Camenca este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 9060 de oameni. Camenca a fost menționată documentar în anul 1608.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.