09 aprilie 2014, 14:09 Caleidoscop views 16227
Filmarea care dovedește că există cu adevărat. Pește legendar uriaș filmat în Marea Mexicului (VIDEO)
Foto: stirileprotv.ro
09 aprilie 2014, 14:09 Caleidoscop views 16227

Filmarea care dovedește că există cu adevărat. Pește legendar uriaș filmat în Marea Mexicului (VIDEO)

Povestile despre serpii uriasi de mare i-au fascinat pe exploratori si pe pescarii experimentati timp de secole. Iar acum, un peste foarte rar, cu un corp incredibil de lung, vazut de oameni de putine ori, a fost filmat.

Pestele-vîslă, Regalecus glesne, este cel mai lung peste din lume, insa dovezile despre existenta lui sunt adanc ascunse sub valuri. O data la cativa ani apar imagini sau exemplare moarte pe vreun tarm, care confirma existenta acestei specii legendare. Insa, acum, turistii au reusit sa vada in toata splendoarea un peste-vasla de aproape 5 metri lungime, care inota langa o plaja de la Marea Mexicului.

Exemplarul care s-a apropiat inexplicabil de mult de mal nu este cel mai mare care a fost vazut, insa a devenit "eroul" celei mai concludente filmari care exista cu pestii-vasla, iar acest video constituie un material extrem de valoros pentru cercetatori si asta pentru ca, de regula, specia traieste la adancimi foarte mari, cuprinse intre 200 si 900 de metri, unde este foarte putina lumina.

Pestele-vasla poate sa ajunga pana la 20 de metri lungime, iar cercetatorii din Noua Zeelanda spun ca poate provoca socuri electrice atunci cand este atins. Traieste in majoritatea marilor si oceanelor din zonele temperate si tropicale, insa exemplare sunt vazute foarte rar.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

pesti , descoperire , mare , Mexic , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.