09 aprilie 2014, 10:40 Caleidoscop views 11336
Iluzia optică care face ca lumea din jurul tău să se deformeze. Cum funcționează
Foto: stirileprotv.ro
09 aprilie 2014, 10:40 Caleidoscop views 11336

Iluzia optică care face ca lumea din jurul tău să se deformeze. Cum funcționează

ATENTIE. Imaginile de mai jos nu sînt recomandate celor care sufera de epilepsie sau sînt sensibili la lumini intermitente.

Cei care vor sa experimenteze cu propria perspectiva vizuala asupra lumii au ocazia de a-si "pacali" creierul cu ajutorul unei iluzii optice, care, dupa ce este privita timp de 30 de secunde, face ca intregul mediul inconjurator sa arate altfel, potrivit Daily Mail.

Pentru ca iluzia sa functioneze, trebuie ca videoclipul de mai jos sa fie privit in modul fullscreen, pana la final, iar ochii sa fie concentrati pe imaginea din centru.

Cand videoclipul se termina, lumea din jur va fi formata, iar efectul ar putea dura chiar si 20 de secunde.

Trucul psihedelic face ca mintea sa perceapa miscare la obiecte care, de fapt, stau pe loc.

Astfel de iluzii au fost un mister timp de zeci de ani, insa, cercetatorii spun acum ca de vina ar fi acele celule din creier care detecteaza miscarea intr-o directie obosesc.

Cand ochii sînt indreptati in alta directie, celulele care detecteaza miscarea din acea directie sînt mai active si, astfel, un obiect aflat pe loc pare a se misca.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

iluzie optica , lume , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.