13 decembrie 2014, 11:37 Caleidoscop views 9268
13 decembrie 2014, 11:37 Caleidoscop views 9268

NASA: Cum arată Terra văzută de pe o navă extraterestră

Foto: obozrevatel.com

Pe site-ul NASA a fost plasat un film unic al planetei noastre luat de camerele navetei Juno, care se apropie de Terra.

"Anume așa arată Pămîntul atunci cînd te uiți la el de pe o navă spațială care se apropie de planetă", - a declarat Scott Bolton, cercetător principal la proiectul Juno de la Institutul Southwest Research din San Antonio.

Sonda Juno, lansată în 2011, zboară pentru a explora Jupiterul. Acum ea a ajuns la centura de asteroizi situată dincolo de orbita lui Marte. Acolo a făcut un viraj sub influența forțelor gravitaționale și a intrat în partea interioară a Sistemului solar.

În luna octombrie a acestui an, Juno a intrat într-un nou viraj pentru a lua direcția spre Jupiter, apropiindu-se de Pămînt.

Aflîndu-se la o distanță de aproximativ 1 milion de kilometri de planeta noastră, Juno a început să filmeze procesul de apropiere. Pe înregistrare se poate vedea o minge albastră, crescînd treptat în dimensiuni. De asemenea, în imagine a nimerit și Luna, care are o culoare maro.

Sursa: tech.obozrevatel.com

Cuvinte cheie:

Pamint , extraterestri , NASA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
2143 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Făleşti. Izvoare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2143 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.