10 decembrie 2014, 16:01 Caleidoscop views 29414
10 decembrie 2014, 16:01 Caleidoscop views 29414

Cum arată peştele de care fug şi crocodilii (VIDEO)

Foto: apropo.ro

Cel mai agresiv peşte de apă dulce este fără îndoială Goliath, peştele-tigru care arată la fel de înspăimîntător precum este denumirea sa.

Înfăţişarea lui spune totul despre potenţialul ofensiv pe care îl are, iar un astfel de exemplar a fost prins şi prezentat de Jeremy Wade, în cadrul emisiunii River Monsters de la Discovery. Acesta a măsurat 1.5 m lungime şi a cîntărit 45 de kg. Pescarul a folosit drept momeală un somn uriaş şi a declarat că Goliath este o bestie în toată puterea cuvîntului.

Cel mai mare peşte-tigru capturat cîntăreşte 70 de kilograme. Există cinci tipuri, iar Goliat este, de departe, cel mai de temut dintre toţi. Are 32 de dinţi uriaşi şi trăieşte în Congo, in timp ce alţi peşti-tigri trăiesc în rîul Zambezi şi în lacurile mai mari, Kariba (în Zambia şi Zimbabwe) şi Cabora Bassa (în Mozambic).

Primii exploratori europeni ai fluviului Congo au rămas impresionaţi de înfăţişarea acestui peşte şi de forţa sa şi i-au atribuit numele personajului biblic.

Sursa: www.apropo.ro

Cuvinte cheie:

natura , animale , pesti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.