Mergi spre compartimentul: Muzica
20 noiembrie 2012, 12:16 Muzica views 9287
20 noiembrie 2012, 12:16 Muzica views 9287

Un artist al poporului din R. Moldova are probleme cu legea în România

Potrivit stl.ro, Fuego, artist al Poporului în Republica Moldova, a fost oprit de Poliţia din București, în zona Aviatorilor, pentru că circula cu viteză mare.

Agenţii de la Rutieră au stabilit că solistul avea nu mai puţin de 103 km/oră - mult peste limita legală, care este de 50 km/oră  - şi i-au reţinut permisul auto pentru o perioadă de trei luni.

Evenimentul a avut loc vineri, în timp ce Paul Surugiu, numele real al artistului, se întorcea după concertul susţinut la Sala Palatului din Capitală.

Preşedintele Republicii Moldova i-a acordat cîntăreţului Paul Surugiu (Fuego) acest titlu "în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie la promovarea valorilor culturale naţionale", potrivit decretului emis pe 23 august, cînd artistul a împlinit 36 de ani.

Fuego se alătură astfel marilor artişti din Republica Moldova distinşi cu titlul de Artist al Poporului, printre care se numără: Ion Surceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru şi Nicolae Botgros.

Cuvinte cheie:

muzica , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.