Mergi spre compartimentul: Muzica
14 iulie 2011, 15:21 Muzica views 9016
14 iulie 2011, 15:21 Muzica views 9016

Cîntăreaţa Cristina Scarlat reprezintă Republica Moldova la festivalul "Slavianskii bazar"

Cîntăreaţa moldoveancă Cristina Scarlat luptă pentru trofeul de la cel de al XX-lea Festival Internaţional de Arte “Slaveanskii bazar”. Pe aceeaşi scenă cu Cristina, vor evolua vocalişti din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Ungaria, India, Japonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Tadjikistan, Ucraina, Republica Cehă şi Estonia. Liderul primei zile a fost Aliona Lanska din Belarus. Ea a acumulat un total de 89 de puncte din 90 posibile. Aceasta este urmată de participantul din Ucraina, Vladimir Kvasnitsa şi participantul din Cehia, David Dali, ambii interpreţi au acumulat cîte 88 de puncte. Cîntăreaţa din Moldova, cu piesa "Mi-e dor de tine", a cîştigat 83 de puncte.

În a doua zi, participanţii vor trebui să interpreteze un cîntec de estradă al unui compozitor slav, în una din limbile slave, sub acompaniamentul orchestrei. Cei mai buni cîntăreţi vor primi Marele Premiu şi premiile de gradul I, II, III, dar şi alte premii şi cadouri speciale. Anterior, şi alţi interpreţi din Moldova au cîstigat premii la acest concurs anual. Astfel, laureaţi ai premiului de gradul I au devenit Nelly Ciobanu în anul 2000, Nadejda Trohin în 2003, Natalia Gordienko în 2006, Pavel Parfenii în 2009. În anul 2004, Premiul de gradul III i-a fost acordat Rodicăi Novac. Festivalul are loc la Vitebsk şi se va desfăşura pînă la 14 iulie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.