Mergi spre compartimentul: Muzica
03 noiembrie 2015, 11:23 Muzica views 7398
Chisinau Youth Orchestra a făcut ca tinerii moldoveni să îndrăgească muzica clasică (Video)
03 noiembrie 2015, 11:23 Muzica views 7398

Chisinau Youth Orchestra a făcut ca tinerii moldoveni să îndrăgească muzica clasică (Video)

Chișinău Youth Orchestra lansează un video „Making of" al Concertelor de Vară 2015, un video despre devotamentul față de muzică și performanță.

Orchestra a fost fondată în luna iulie, 2011 de către Asociația Muzical-Corală din Chișinău la inițiativa tânărului muzician Andriano Marian cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova. În această orchestră sunt uniţi cei mai talentaţi şi responsabili tineri instrumentişti din instituţiile muzicale preuniversitare şi universitare din Moldova şi România. De asemenea, în orchestră participă tineri instrumentişti din Moldova ce îşi fac studiile în spaţiul european şi nu numai.

În prezent, colectivul enumeră circa 100 de membri activi, cu o vârstă cuprinsă între 14 și 30 de ani. O bună parte din membrii orchestrei își fac studiile în importante centre muzicale preuniversitare și universitare din S.U.A., Anglia, Austria, Belgia, Finlanda, Elveția, Rusia, Ucraina și România. În decursul a trei ani de existență, orchestra a susținut 21 de concerte în orașele Orhei, Cahul, Chișinău (Republica Moldova); Sinaia, București (România) sub bagheta dirijorilor Andriano Marian, Petre Sbârcea (România), Mihail Secichin și Gabriel Bebeșelea (România).

În decursul a patru ani de zile, repertoriul orchestrei a constituit circa optzeci de lucrări simfonice, din diverse perioade stilistice semnate de Ceaikovski, Mendelssohn, Dvorak, Brahms, Ravel, Faure, Bartók, Mahler, Prokofiev, Grieg, Neaga etc. O importantă colaborare a constituit relația orchestrei cu tinerii compozitori din Moldova, precum Vitalie Mosiiciuc, Marian Ungur, Cristian Spătaru, Anastasia Lazarencu și Dan Țurcan, care au compus zeci de lucrări și aranjamente muzicale interpretate de Chișinău Youth Orchestra în cadrul diverselor evenimente.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

muzica , tineret , arta , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1645
Populația:
1953 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1953 de oameni. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1645.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.