27 decembrie 2019, 15:00 Personalități views 3238
Daniel Muntean: Din moment ce încetezi să visezi, devii inutil profesional
27 decembrie 2019, 15:00 Personalități views 3238

Daniel Muntean: Din moment ce încetezi să visezi, devii inutil profesional

Cu trei luni în urmă, și anume pe 8 septembrie 2019, la Chișinău a fost deschis teatrul liber de cameră "Totem". Fondatorul și directorul său artistic este tînărul regizor Daniel Muntean. În acest an, el a primit premiul Uniunii Teatrale la nominalizarea „Cea mai bună poveste a anului" pentru piesa „Frumoasa adormită". Despre alegerea sa, despre întemeierea teatrului, despre visele și planurile sale a vorbit pentru portalul Noi.md regizorul Daniel Muntean.

A plecat „De pe strada Trandafirilor"

- Haideți să începem cu faptul cum se dezvoltă cariera Dvs.? V-a influențat cineva alegerea de a deveni regizor? Părinții dvs. au avut legătură cu teatrul?

- În familia noastră nu au existat regizori. Da, eu provin dintr-o familie artistică - tata a fost muzician, iar mama - dansatoare în teatru. Dar alegerea mea este, cel mai probabil, una banală. Fiind elev, vizualizam diferite scene, îmi imaginam cum fac un film, pun în scenă un spectacol. Pînă și acum mi se întîmplă acest lucru. Citesc ceva și încep imediat să-mi imaginez. Și acest lucru continuă exact pînă în momentul în care spectacolul este pus în scenă.

De aceea, este logic că am aplicat și am studiat la facultatea de regizor a Universității Slavone. Încă fiind student, am făcut practica de actorie la Teatrul „De pe strada Trandafirilor", iar după ce am absolvit universitatea, în 2015, am continuat să lucreze în acest teatru în calitate de actor și regizor, jucam și în același timp puneam în scenă spectacole. În patru ani, am lansat cinci spectacole - „Muzicienii din Bremen", „Prințul Aladdin", „451 de grade după Fahrenheit", „Frumoasa adormită" și „Omul în căutarea sensului". Am lucrat patru ani în acest teatru, dar în primăvara anului 2019, am plecat din el. Iar după un timp oarecare mi-am deschis propriul teatru „Totem", în care timp de patru luni am pus în scenă patru spectacole. În paralel, am obținut un loc de muncă la Teatrul dramatic rus de stat Cehov, unde de asemenea combin două profesii – cea de actor și de regizor. În Teatrul Cehov am reușit deja să pun în scenă piesa „Floare de foc" ("Аленький цветочек"), premiera căreia a avut loc pe 25 decembrie.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

interviu , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.