20 mai 2018, 11:00 Personalități views 11514
Borșevici: În diplomație trebuie să fii militant pentru țara ta
20 mai 2018, 11:00 Personalități views 11514

Borșevici: În diplomație trebuie să fii militant pentru țara ta

Știința a fost mai presus decît politica și chiar decît diplomația pentru Victor Borșevici, fost ambasador în China, în perioada guvernării comuniste.

Om de știință, diplomat, profesor și eseist, el a ales să stea în afara politicului după ce și-a finalizat mandatul în 2006 și a respins ofertele primite ulterior, fiind convins că „de două ori în aceeași apă nu poți intra”.

Misiunea de ambasador în China, îndeplinită cu succes

Cînd am plecat din China, am primit de la Ministerul de Externe cele mai bune aprecieri. Între altele s-a menționat că în acest răstimp relațiile moldo-chineze au atins cel mai înalt nivel de dezvoltare. Cum s-a încheiat mandatul? Așa cum se întîmplă întotdeauna la noi. Pe neprins de veste ești propus, pe neprins de veste ești înlăturat. Nu aș spune că tare am dorit să continui cariera în diplomație. Cîțiva ani în urmă am avut propuneri, dar mi-am spus că «în același rîu nu se intră de două ori».

Continuarea articolului cititi pe Noi.md

Cuvinte cheie:

diplomatia , politica , demnitar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
1360 locuitori

Bîcioc este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bîcioc și Novovladimirovca. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Grigoriopol și la 61 km de Chișinău. Populaţia satului Bîcioc alcătuia 1360 de cetăţeni în anul 1997. Satul Bîcioc a fost întemeiat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.