06 octombrie 2017, 15:31 Personalități views 42416
06 octombrie 2017, 15:31 Personalități views 42416

S-a stins din viață dr. hab., prof. Valerian Dorogan

Academia de Ştiinţe a Moldovei
Secţia Ştiinţe Inginereşti şi Tehnologice

anunţă cu profundă tristeţe că în ziua de 5 octombrie 2017, s-a stins din viaţă prorectorul pentru cercetare și doctorat al Universității Tehnice a Moldovei, membru al Adunării generale a Secției Științe Inginerești și Tehnologice, Valerian DOROGAN, doctor habilitat în ştiinţe tehnice, profesor universitar, savant notoriu cu recunoaștere internațională în domeniul tehnologiilor semiconductoarelor și optoelectronicii.

În aceste clipe de grea și irecuperabilă pierdere pentru științele tehnice, conducerea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, dar și întreaga comunitate ştiinţifică exprimă sincere condoleanţe îndureratei familii, rudelor, colegilor şi apropiaţilor regretatului profesor, om și patriot. Suntem alături de cei care deplâng plecarea dintre noi a profesorului Valerian Dorogan.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace.

Cuvinte cheie:

moarte , personalitati , academia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.