22 martie 2016, 14:45 Personalități views 7181
A decedat Vladimir Ţincler, legendă a fotbalului moldovenesc
22 martie 2016, 14:45 Personalități views 7181

A decedat Vladimir Ţincler, legendă a fotbalului moldovenesc

Astăzi, în vârstă de 78 de ani, s-a stins din viaţă legenda fotbalului moldovenesc Vladimir Ţincler. În ultima perioadă veteranul a fost suspus mai multor tratamente, inclusiv şi peste hotare.

Din anul 1955, Ţincler a evoluat pentru gruparea Burevestnik, predecesoarea actualului club Zimbru şi timp de 9 ani consecutiv a evoluat în liga superioară a URSS. Ţincler a fost ani buni şi căpitanul echipei, iar când şi-a încheiat cariera de fotbalist a fost antrenor al clubului şi director tehnic. De asemenea, Ţincler a fost director al Muzeului Zimbru.

Vladimir Ţincler a fost primul dintre fotbaliştii din Moldova care a primit titlul de maestru în sport al URSS, fiind inclus în lista a 33 cei mai buni fotbaliştii ai fostei Uniuni Sovietice.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

fotbal , moarte , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1449 locuitori

Trebujeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butuceni, Morovaia și Trebujeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1449 de oameni. Satul Trebujeni a fost menționat documentar în anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.