04 martie 2016, 10:36 Personalități views 7686
Suvenire în miniatură cu bucate tradiționale (Foto)
04 martie 2016, 10:36 Personalități views 7686

Suvenire în miniatură cu bucate tradiționale (Foto)

Surorile Lidmila și Natalia Apostol, meșterițele care confecționează bijuterii hande-made din lut polimeric, meșteresc acum și suvenire în miniatură ce promovează tradițiile autohtone.

Fondatoarele brand-ului „LuNa Biju" creează platouri foarte mici în care se regăsesc diferite feluri de mâncăruri tradiționale.

„De mult timp visam să fac ceva în miniatură. Și, pentru că avem foarte multe cliente care locuiesc peste hotare, am hotărât că anume aceste magnete pot fi un minunat suvenir care ar putea descrie o mică parte a tradițiilor noastre într-o singură lucrare.

Aceste magnete sunt confecționate sută la sută manual din lut polimeric, iar prețul variază între 100 -150 de lei", a povestit Liudmila Apostol, pentru ZUGO.

În paralel, acestea muncesc la o nouă lucrare - o căsuță din lut polimeric care va fi gata într-o lună de zile.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

bucatele , suvenir , bijuterie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
377 locuitori

Mincenii de Jos este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mincenii de Jos și Mincenii de Sus. Satul Mincenii de Jos este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Minceni a fost atestat documentar la 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.