21 noiembrie 2013, 11:50 Realitatea moldovenească views 13405
21 noiembrie 2013, 11:50 Realitatea moldovenească views 13405

Moldovenii vor avea, începînd cu anul viitor, paşapoarte bordo


Foto: moldnews.md

Moldovenii vor avea, începînd cu toamna anului viitor, paşapoarte de tip nou, de culoare bordo. Anunţul a fost făcut de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, în platoul Fabrika.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei, noile paşapoarte nu vor fi mai scumpe decît cele care se perfectează în prezent. Totuşi, noul act se va diferenţia de cel vechi prin culoare.

"De cînd am venit la minister, paşaportul biometric costa 1.250 lei, acum costă 700 lei, am făcut optimizări mari, am redus foarte mult cheltuielile, care pe alocuri nu erau justificate. Emitem doar paşapoarte biometrice şi am semnat contract cu o companie franceză. Vom avea paşapoarte de tip nou şi o altă culoare şi nu vor avea preţ mai mare decît astăzi. Noi am decis cu colegii de la Guvern, am ales culoarea bordo - culoarea paşapoartelor europene. În aproximativ 9 sau 10 luni vor fi paşapoarte noi", a punctat Pavel Filip.

Publika.md menţionează că în prezent, paşapoartele biometrice perfectate în Republica Moldova sînt de culoare albastră, iar preţul actului este de 700 de lei, în cazul în care este eliberat timp de 30 de zile.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

pasaport , Moldova , populatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
231 locuitori

Zloți este o loc.st.c.f. din cadrul comunei Codreni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Loc.st.c.f. Zloți a fost înființată în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.