19 noiembrie 2013, 15:14 Realitatea moldovenească views 5781
19 noiembrie 2013, 15:14 Realitatea moldovenească views 5781

La Chișinău a fost inaugurată expoziţia ”Infoinvent”

Foto: trm.md

De la prima ediţie a expoziţiei internaţionale specializate "Infoinvent", care a avut loc în 1997, până în prezent, peste 3500 de invenţii au fost prezentate spre apreciere vizitatorilor şi juriului internaţional. Astăzi, 19 noiembrie a avut loc inaugurarea celei de-a XIII-a ediţie a expoziţiei. Tot astăzi, se vor deschide lucrările Conferinţei Inovaţionale cu genericul "Rolul inovaţiilor pentru dezvoltarea durabilă a ţării".

Potrivit unui comunicat al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), lucrările conferinţei se vor desfăşura şi pe 20 noiembrie curent.

La 21 noiembrie se va desfășura festivitatea de premiere a laureaţilor "Infoinvent", după care va avea loc Bursa invenţiilor şi tehnologiilor noi din diverse domenii tehnologice.

Vineri, 22 noiembrie, va avea loc masa rotundă "Rolul industriilor creative pentru dezvoltarea economică a ţării".

„Infoinvent" este un for al specialiștilor din domeniul proprietății intelectuale, organizat o dată la doi ani și constă în susținerea și promovarea activității inovaționale, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte de implementare a invențiilor etc.

Expoziția este organizată de către AGEPI, în cooperare cu Academia de Științe a Moldovei (AȘM), Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) și Centrul Internațional de Expoziții "Moldexpo".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Chisinau , inventie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1957
Populația:
2900 locuitori

Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.