07 noiembrie 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9046
07 noiembrie 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9046

Sondaj: Majoritatea moldovenilor cred că RM merge într-o direcţie greşită


Foto: trm.md

Peste 62% dintre cetăţeni consideră că evenimentele din interiorul ţării se desfăşoară într-o direcţie greşită, iar 18% – într-o direcţie bună. Acest lucru îl arată datele sondajului de opinie „Vox Populi – noiembrie 2013”, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova şi făcut public pe 6 noiembrie, informează trm.md.

Majoritatea populaţiei, 66% din respondenții sondajului, consideră că reformele din ţara noastră nu sunt eficiente şi doar 16% le apreciază pozitiv. Aproape 70% din intervievaţi spun că politicile statului şi reformele efectuate în ţară ar satisface necesităţile majorităţii cetăţenilor, dacă ele ar fi realizate nu de formă, dar ca schimbări adevărate.

Totodată, 67% din cetățeni sunt de părere că reformele trebuie discutate şi orientate spre cetăţeni. Circa o pătrime din respondenţi insistă ca reformele să fie implementate în conformitate cu standardele europene, în timp ce 19% cer ca ele să corespundă cu cele din Federaţia Rusă.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 octombrie-2 noiembrie pe un eșantion de aproape 1200 de persoane. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sondaj , moldovenii , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.