02 noiembrie 2013, 10:55 Realitatea moldovenească views 10938
02 noiembrie 2013, 10:55 Realitatea moldovenească views 10938

Altercații în sectorul Ciocana cu constructorii de pe șantier


Foto: tv7.md

Își apără curtea cu orice preț. Un grup de locatari din sectorul Ciocana luptă de câteva săptămâni până la sânge cu o companie de construcție care insistă să înceapă lucrările de ridicare a unui centru de agrement în curtea lor comună. Asta deși beneficiarul proiectului nu deține toate actele pentru a începe construcția. Altercațiile dintre muncitori și locatari s-au terminat astăzi cu rănirea unuia dintre ei, informează tv7.md.

Altercațiile dintre muncitorii de pe șantier și locatarii din strada Milescu Spătaru 23 au loc tot mai des. Ultimii se opun construcției centrului de agrement pe lotul din preajmă pe motiv că le-ar putea afecta blocurile. În plus, Inspecția de Stat în Ecologie i-a interzis beneficiarului proiectului să defrișeze arborii și să înceapă lucrările fără acordul locatarilor. 

Executantul lucrărilor spune că nu intenționează să înceapă lucrările de construcție, ci doar să îngrădească regiunea.

Inspecția de Stat în Construcții investighează cazul și a informat că va fi discutat chiar și în Parlament, la ședința următoare. Tot atunci deputații vor dezbate problema construcțiilor neautorizate sau autorizate din Chişinău cu abateri de la lege ori normele tehnice.

Cuvinte cheie:

construcție , ilegal , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.