25 septembrie 2013, 16:30 Realitatea moldovenească views 19072
25 septembrie 2013, 16:30 Realitatea moldovenească views 19072

Moldova văzută de turiști. O ediție a proiectului ucrainean despre RM


Foto: vesti.md

Proiectul ucrainean "Oriol i reshka", care călătorește în orașele din fosta Uniune Sovietică a vizitat în această vară Chișinăul. Emisiunea despre călătoria în țara noastră a fost difuzată duminica trecută.

"Capitala a Moldovei nu-l prea bucură cu peisajul său pe Andrei Bedniakov, care are o sută de dolari. Iar cardul de aur în mîinile Nastei deschide ușile celor mai scumpe localuri. Lacul Valea Morilor cu iazul artificail este centrul vieții sportive și odihnei orășenilor, Tiraspolul păstrează amintirea epocii sovietice, romii din Soroca frapează prin modul de viață, iar Cricova ascunde valoroase comori vinicole" - așa este descrisă călătoria în Republica Moldova în anunțul emisiunii de pe site-ul proiectului.

Putem adăuga că prezentatorii emisiunii au gustat la Chișinău din bucătăria locală, au mers la "proceduri vinicole", i-au întrebat despre viață pe locuitorii din Transnistria, s-au plimbat prin capitală, comparînd Chișinăul cu orașele din fosta Uniune Sovietică și au lăsat un mesaj pe peretele Publika TV.

Esența proiectului constă în faptul că unul dintre participanții săi trăiește timp de două zile într-un oraș necunoscut, cheltuind doar 100 de dolari, iar al doilea are la dispoziție "cardul de aur". Cum să petreacă timpul - fiecare decide pentru sine.

Sursa: vesti.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.