21 august 2013, 10:10 Realitatea moldovenească views 8239
21 august 2013, 10:10 Realitatea moldovenească views 8239

Moldova înăspreşte pedepsele pentru şoferii în stare de ebrietate


Foto: loevkraj.by

Deja la sfîrşitul lunii octombrie, Parlamentul Republicii Moldova va examina amendamentele la legislaţie, care presupun înăsprirea pedepselor stabilite pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Secretarul Comisiei Naționale pentru securitatea circulaţiei rutiere, Viorel Bulimaga, a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că se propune modificarea Art. 134 din Codul penal, în special p.2 şi 3 în vederea majorării gradului minim al stării de ebrietate.

Dacă acum prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sînge de la 0,3 pînă la 1,0 g/l sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 pînă la 0,5 mg/l, în noua variantă se propune micşorarea acestui prag de la 0,3 pînă la 0,8 g/l.

De asemenea, vor fi majorate şi amenzile stabilite pentru persoanele care urcă în stare de ebrietate la volan.

Toate aceste măsuri vin după tragedia produsă săptămîna trecută, cînd opt tineri au decedat într-un grav accident rutier produs pe şoseaua Munceşti din capitală. Potrivit poliţiei, tînărul care se afla la volan era în stare de ebrietate şi se deplasa cu o viteză de aproape 200 km pe oră. Tinerii aveau vîrste cuprinse între 17 şi 22 de ani.
 

Sursa:  NOI.MD

Cuvinte cheie:

alcool , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.