07 august 2013, 12:43 Realitatea moldovenească views 12876
07 august 2013, 12:43 Realitatea moldovenească views 12876

UE impune noi cerinţe de călătorie cu paşaportul moldovenesc


Foto: viza.md

Din 19 iulie 2013, cetățenii Republicii Moldova, care se deplasează în Uniunea Europeană sau în spaţiul Schengen, sînt obligați să respecte noi cerințe de călătorie cu pașapoartele moldovenești.

Potrivit noilor reguli impuse, documentul de călătorie trebuie să fie valabil pentru o perioadă de cel puţin trei luni de la data preconizată a plecării de pe teritoriul statelor membre și doar în caz justificat de urgenţă, această obligaţie poate fi înlăturată. De asemenea, documentul de călătorie trebuie să fie eliberat în decursul ultimilor zece ani, transmite NOI.md.

Cerințele noi de călătorie parvin în urma schimbărilor efectuate de Parlamentul şi Consiliul European în Codul comunitar privind regimul de trecere a frontierelor (Codul frontierelor Schengen), precum şi în Convenţia de punere în aplicare a Acordului Schengen.

Modificările au drept scop îmbunătățirea gestionării integrate a frontierelor externe și consolidează rolul Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene.

Sursa:  NOI.MD

Cuvinte cheie:

pasaport , moldovenii , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.