24 iulie 2013, 10:25 Realitatea moldovenească views 6749
24 iulie 2013, 10:25 Realitatea moldovenească views 6749

Calea Ferată a Moldovei a aderat la sistemul de transportare internaţională Viking


Foto: moldpres.md

În Republica Moldova va fi deschis un coridor intermodal pentru transportul de mărfuri pe mare şi pe cale ferată prin intermediul trenului de containere Viking, informează MOLDPRES.

ÎS „Calea Ferată a Moldovei” a aderat astăzi la Acordul privind sistemul de transporturi Viking. Traseul trece prin Ucraina, Belarus, Lituania şi face legătura dintre reţeaua de linii de transportare a containerelor Regiunii Baltice, mărilor Neagră, Mediterană şi Caspică. De azi în acest sistem de transporturi va fi inclusă şi Republica Moldova – în nord prin Ocniţa, Bălţi, Ungheni, iar în sud – prin Portul Giurgiuleşti.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a declarat că în acest mod se vor reduce costurile de transportare şi vor fi atrase noi fluxuri de tranzit extern.

Proiectul Viking constă în transportul mărfurilor prin intermediul platformelor pentru containere de mare tonaj şi permite reducerea duratei de transportare şi prelucrare a containerelor, dar şi a costurilor suportate.

Cuvinte cheie:

calea ferata , Moldova , export

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.