07 noiembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1396
Parlicov promite facturi mai mici la căldură
07 noiembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1396

Parlicov promite facturi mai mici la căldură

Victor Parlicov, ministrul Energiei, a dezvăluit într-un interviu acordat pentru R LIVE TV că tarifele la căldură vor fi reduse cu pînă la jumătate în urma izolării blocurilor de locuințe.

Acest demers vine în contextul lansării în anul viitor a „Fondului Rezidențial de Eficiență Energetică”, care va deveni un program de subvenționare a acestor investiții, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Potrivit ministrului Parlicov, obiectivul este acela de a permite trecerea anuală a zecilor de blocuri la distribuția orizontală și instalarea de puncte termice individuale. Aceste măsuri vor aduce beneficii semnificative locuitorilor, permițîndu-le să simtă o reducere a facturilor chiar și în contextul creșterii tarifelor.

Parlicov a subliniat că este momentul să renunțăm la percepția greșită conform căreia bunăstarea depinde de prețul gazului.

Totodată, ministrul a insistat asupra faptului că prioritatea principală este investiția în eficiența energetică, subliniind importanța implementării unor măsuri care să ducă la o economie semnificativă de costuri pentru cetățeni, fără a compromite calitatea serviciilor de încălzire.

Ultima dată tariful la căldură s-a redus la sfîrșitul lunii iunie. Pentru consumatorii Termoelectrica căldura s-a ieftinit la 3267 de lei, cu 310 lei/Gcal (sau 9%) în raport cu tariful precedent, iar pentru cei de la CET Nord la 3 561 lei/Gcal, ceea ce reprezintă o diminuare a tarifului cu 344 lei/Gcal (sau 9%) în raport cu tariful precedent.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Victor Parlicov , facturi , incalzire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
322 locuitori

Crăciun este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 322 de oameni. Satul Crăciun a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.