12 octombrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1708
Lemnele de foc, mai scumpe în acest an. Ce spun reprezentanții Agenției Moldsilva
12 octombrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1708

Lemnele de foc, mai scumpe în acest an. Ce spun reprezentanții Agenției Moldsilva

Lemnul de foc s-a scumpit. Un metru ster de lemn tare costă între 750 și 1200 de lei. Pentru comparație: anul trecut, aceeași cantitate costa 875 de lei, cel mult.

Agenția Moldsilva a început suplinirea stocurilor și elaborează formula de vînzare a lemnului, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Iulian Mamai, director adjunct, Moldsilva: "Pentru sezonul 2023-2024 ne propunem de a pune la dispoziție o cantitate de masă lemnoasă de circa 568 de mii metri cubi. Nu avem o cantitate plafonată de masă lemnoasă propusă spre comercializare. Este primul venit, primul servit. La adresarea cetățeanului către ocoalele silvice, i se comunică despre existența stocurilor."

Prețurile la lemn de foc au fost majorate, conform metodologiei.

Iulian Mamai, director adjunct, Moldsilva: "Variază pentru specii tari de la 750 la 1250 de lei pentru metru ster, specii moi de la 370 la 750 de lei pentru metru ster, variind de la entitatea silvică și specia lemnului de foc."

La UngheniRăzeni și Chișinău există entități silvice cu stocul la zero. Acestea vor fi suplinite pe parcursul trimestrului IV.

Agenția de Stat ”Moldsilva” are în gestiune circa 75% din fondul forestier al Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lemne , Moldsilva , scumpire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.