23 septembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1422
Șoferii nedisciplinați, prinși cu drona de către polițiști
23 septembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1422

Șoferii nedisciplinați, prinși cu drona de către polițiști

Polițiștii din capitală au fost din nou cu ochii pe șoferii, care încalcă și circulă pe banda destinată transportului public.

Oamenii legii i-au prins pe cei care încalcă cu ajutorul dronei, pe care au ridicat-o în dimineața zilei de joi în zona străzii Ion Creangă. Șoferii, prinși cu musca pe căpciulă, au primit amenzi.

Unii încercau să caute tot felul de scuze, însă n-au fost cruțați de polițiști, iar cei, care și-au recunoscut fapta pe loc, au scăpat mai ieftin, notează Noi.md cu referire la tv8.

Oamenii legii au spus că drona, pe care o au în dotar,e îi ajută nu doar să prindă șoferii nedisciplinați, dar și să monitorizeze de la înălțime traficul rutier pentru a fluidiza circulația la sensurile giratorii aglomerate în orele de vîrf.

Potrivit poliției, pe benzile desinate transportului public, au dreptul să circule doar troleibuzele, autobuzele, microbuzele de rută, bicicletele și serviciile de urgență. Ceilalți șoferi riscă să fie sancționați cu 500 de lei și două puncte de penalizare.

Contactată de Noi.md, Diana Fetco, șefa Serviciului Comunicare și Protocol al Inspectoratului General de Poliție, a spus că acțiunea este una de rutină și că polițiștii întreprind des astfel de monitorizări cu drona.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

soferi , dronă , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
938 locuitori

Cihoreni este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 938 de oameni. Satul Cihoreni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.