27 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1193
Asigurarea medicală pentru mame - se va modifica legislația
27 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1193

Asigurarea medicală pentru mame - se va modifica legislația

Mamele ar putea avea asigurare medicală de la stat pînă copilul atinge vîrsta de 2 ani. Pentru aceasta a fost înaintată o propunere de modificare a cadrului legal, anunță ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit acesteia, lista categoriilor de persoane asigurate medical de stat întrunește și gravidele, care la momentul luării în evidență de medicul de familie nu au un loc de muncă și un venit.

„Lista categoriilor de persoane asigurate medicală de Guvern întrunește și gravidele care la momentul luării în evidență de medicul de familie nu au un loc de muncă și un venit. Statutul de asigurat, cu regret, se suspendă imediat la sfîrșitul perioadei de lăuzie, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Astfel, ulterior mămicile care își cresc copilul, nu mai dispun de acces gratuit la servicii medicale.

Am considerat că este o nedreptate, în special că tinerele mămici cresc viitorii cetățeni activi ai țării și am înaintat propunerea de modificare a cadrului legal, astfel ca ele să beneficieze de asigurare din partea Guvernului pînă copilul atinge vîrsta de 2 ani”, a scris Nemerenco într-o postare pe Facebook.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

asigurare medicala , mama , legislație

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.