20 aprilie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1435
Fostul prim-ministru Vasile Tarlev a devenit consul onorific
20 aprilie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1435

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev a devenit consul onorific

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev (2001-2008) a devenit consul onorific al Indoneziei în Republica Moldova. El a anunțat acest lucru marți seara la TVC-21.

Vasile Tarlev a devenit consul onorific al Indoneziei în Republica Moldova.

"Indonezia este a patra cea mai populată țară din lume, după China, India și Statele Unite, cu peste 300 de milioane de locuitori. Această țară are de toate din abundență, cu excepția alimentelor. De exemplu, în 2023 Indonezia va importa 18 milioane de tone de carne", a declarat Tarlev, potrivit infotag.md.

Potrivit lui, se ia în considerare un proiect investițional privind construcția a trei complexe de creștere a bovinelor în Moldova - în partea de nord, centru și sud. "Vor fi complexe pentru 10-15 mii de bovine, unități care vor oferi locuri de muncă bine plătite pentru locuitorii din mediul rural din Moldova. Proiectul investițional este estimat la circa 100 de milioane de dolari", a spus el.

Vasile Tarlev, care a activat, timp de 13 ani la Fabrica de cofetării Bucuria, a declarat că "nu-și va permite în viața lui nici măcar un cuvînt rău la adresa acestei fabrici" care produce dulciuri de cea mai bună calitate.

"Este o întreprindere unică în țara noastră, unde angajații sînt ca o familie prietenoasă... Din păcate, nu am reușit să ne îndeplinim visul de a face fabrica să fie a întregului popor", a spus Tarlev.

El a spus că, după ce a renunțat la funcția de director al fabricii Bucuria pentru a deveni prim-ministru, compania a rămas fără director timp de peste șase luni.

"L-am recomandat atunci pe inginerul-șef de atunci, Pavel Filip, ca director general al fabricii, dîndu-i o sarcină importantă – să facă din ea o societate pe acțiuni aparținînd poporului, ceea ce nu a reușit, lucru pe care-l regret foarte mult", a spus Tarlev.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vasile Tarlev , consul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.