13 iunie 2013, 16:59 Realitatea moldovenească views 8605
13 iunie 2013, 16:59 Realitatea moldovenească views 8605

Moldovenii vor fi consideraţi tineri pînă la 35 de ani

Persoanele pînă la 35 de ani vor fi considerate tinere. Guvernul a aprobat, modificări la Legea cu privire la tineret, prin care a fost majorată vîrsta tinerilor de la 30 la 35 de ani, anunță trm.md.

Pînă în prezent, tînăr era considerată o persoană pînă la vîrsta de 30 de ani. Potrivit ministrului Tineretului și Sportului, Octavian Bodișteanu, majorarea vîrstei tinerilor cu 5 ani are loc ca urmare a numeroaselor solicitări din partea reprezentanților tineretului și vine să extindă politica de stat în domeniul tineretului pentru mai mulţi beneficiari.

„Mulţi tineri după finalizarea studiilor de masterat, doctorat, absolvenţii facultăţilor de medicină depăşesc vîrsta de 30 de ani, ceea ce nu le permite să beneficieze de anumite facilităţi sociale şi economice acordate tinerilor. Multe programe europene de instruire sunt destinate tinerilor de peste 30 de ani”, a spus ministrul.

Cuvinte cheie:

guvern , lege , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.