26 august 2011, 14:16 Realitatea moldovenească views 4633
26 august 2011, 14:16 Realitatea moldovenească views 4633

Securitate maximă pentru steagul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt

Camere video, sistem antiincendiar, supraveghere 24 din 24 de ore – sînt doar cîteva dintre măsurile menite să asigure protecţia relicvei lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, adusă în Republica Moldova cu ocazia marcării celei de a 20-a aniversări a independenţei. Potrivit şefului Direcţiei Generale Poliţie Ordine Publică, Marin Maxian, securitatea şi integritatea steagului liturgic al domnitorului Ştefan cel Mare, pe perioada aflării în Republica Moldova, va fi asigurată de către 1058 de angajaţi ai Ministerul Afacerilor Interne.

”În dependenţă de alte momente ce pot interveni, numărul colaboratorilor de poliţie poate fi dublat”, a spus Marin Maxian. Astfel, sala din Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, în care va fi expusă relicva, este dotată cu camere video, iar ferestrele au gratii. Totodată, sistemul antifurt din încăpere a fost modificat, iar sistemul antiincendiar a fost dotat suplimentar. Maxian a menţionat că securitatea steagului domnesc va fi menţinută şi în afara muzeului, iar pe 27 august, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni şi Puşkin, parcarea va fi interzisă. ”Nu va fi admisă parcarea, pentru a crea plăcere tuturor cetăţenilor doritori să viziteze expoziţia”, a spus Marin Maxian.

Relicva istorică deja a fost adusă la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, iar în prezent se efectuează lucrările de amplasare şi de montare, pentru inaugurarea expoziţiei din data de 27. În perioada 24 august12 septembrie, relicva va fi expusă la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei. Doritorii de a vizita expoziţia vor avea acces gratuit.

 

 

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.