25 august 2011, 10:16 Realitatea moldovenească views 4824
25 august 2011, 10:16 Realitatea moldovenească views 4824

În ajunul aniversării a 20-a a independenţei Moldovei au fost distinse cu Premiul Naţional al ţării zece personalităţi marcante ale republicii

Cu Premiul Naţional al ţării au fost distinse în ajunul aniversării a 20-a a independenţei Moldovei zece personalităţi marcante ale republicii. Printre ele sînt primadona Operei Naţionale Maria Bieşu, academicienii Gheorghe Ghidirim, Dumitru Matcovschi, poetul Nicolae Dabija, ecologul Ion Dediu, directorul Institutului de Matematică şi Informatică Svetlana Cojocaru, directorul Institutului de Genetică Vasile Botnari, pictorul Isai Cîrmu, Artistul Poporului Ion Ungureanu, preşedintele Federaţiei de Haltere Tudor Casapu.

Această decizie a fost adoptată miercuri la şedinţa Guvernului, a comunicat corespondentul agenţiei multimedia Novosti-Moldova din sala de şedinţe.

Din fondul de rezervă al Cabinetului de Miniştri vor fi alocate cîte 100 mii de lei pentru cetăţenii Republicii Moldova, care au obţinut succese considerabile în ştiinţă, cultură, sport, tehnologii şi arte.

 

Sursa: newsmoldova.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1593
Populația:
5778 locuitori

Sireţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Sireţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Strășeni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5778 de oameni. Satul Sireţi a fost menționat documentar în anul 1593.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.