20 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1486
60 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic și feroviar
20 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1486

60 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic și feroviar

Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD) vor semna un Acord de facilitate de credit, în sumă de 60 de milioane de euro.

Resursele financiare vor fi destinate suportului bugetar și realizării reformelor în sectorul energetic și feroviar. Un asemenea proiect de hotărîre a fost aprobat, astăzi, de Cabinetul de miniștri. Din partea țării noastre, Acordul va fi parafat de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Împrumutul contractat va avea o maturitate de 15 ani, inclusiv o perioadă de grație de 5 ani și va fi debursat într-o singură tranșă. Rata dobînzii este flotantă și constituie Euribor 6m + marja de 0,90%.

Acordul urmează a fi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova și va intra în efectivitate în ziua în care AFD va primi opinia legală a părții moldovenești.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

dezvoltare , calea ferata , energetica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.