08 septembrie 2022, 16:15 Realitatea moldovenească views 1679
Bolea va merge la Moscova pentru a discuta despre embargoul impus de Federația Rusă
Foto: realitatea.md
08 septembrie 2022, 16:15 Realitatea moldovenească views 1679

Bolea va merge la Moscova pentru a discuta despre embargoul impus de Federația Rusă

Autoritățile de la Chișinău sînt în discuții cu partea rusă în vederea ridicării embargoului instituit de Federația Rusă asupra exporturilor de fructe din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Noi facem toate măsurile posibile, cele legale pentru a debloca situația. L-am invitat la minister pe domnul ambasador, am avut o discuție cu el, am trimis o scrisoare la Rosselhoznadzor, după care săptămîna viitoare vom avea o ieșire în teren împreună cu reprezentantul comercial al Federației Ruse, după care voi merge și eu la o investigație a unui caz enunțat de Federația Rusă în scrisoarea lor”, a declarat ministrul.

Totodată, Bolea a anunțat că va merge în viitor la Moscova pentru a stabili împreună cu autoritățile ruse un mecanism care să prevină incidentele anterioare care au dus la decizia de instituire a unui embargo.

Așteptăm decizia și analiza finală a ANSA din RM, după care mergem în Federația Rusă, unde vom face un mecanism, pentru că este tot în lume se întîmplă lucrul ăsta în lume. Este factorul uman, care nu a fost suficient de serios în abordarea controlului și a omis o greșeală și a ajuns marfa acolo.

Dar vorbim despre agricultură, agricultori, cetățeni ai Republicii Moldova, din acest considerent eu ca ministru al agriculturii îi reprezint și pe ei”, a precizat Bolea.

 

 

Sursa: realitatea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.