25 aprilie 2013, 11:17 Realitatea moldovenească views 9071
25 aprilie 2013, 11:17 Realitatea moldovenească views 9071

Sondaj: 83,8% dintre moldoveni cred că Moldova merge într-o direcţie greşită

83,8% din populaţie consideră că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcţie greşită şi doar 9,8% susţin că lucrurile merg într-o direcţie bună. Acest lucru îl arată datele Barometrului Opiniei Publice (BOP), care au fost prezentate pe 24 aprilie, informează trm.md.

Potrivit acestora, percepția oamenilor chestionați este similară cu cea din anul 2001, când 79% din populație credea că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcție greșită.

Datele BOP arată că și numărul persoanelor care sunt de părere că și în lume lucrurile merg într-o direcție greșită este în creștere. Potrivit studiului, 57,5% din cei chestionați afirmă că în lume lucrurile au o cale greșită, iar 23,8% sunt de părere că lucrurile în lume merg într-o direcție bună.

Cea mai mare parte din populație susține că nu este deloc mulțumită de situația economică din R. Moldova, 46% dintre respondenți şi doar 3% sunt mulțumiți. Moldovenii susțin că pentru ameliorarea situației economice din R. Moldova, trebuie schimbată conducerea țării. De această părere sunt 27% din respondenți, alți 16 la sută din cei chestionați afirmă că trebuie îmbunătățit mecanismul de funcționare a legilor dacă ne dorim o situație economică mai bună.

Datele BOP arată că viitorul copiilor îi îngrijorează cel mai mult pe moldoveni. Totodată, prețurile, șomajul corupția, sărăcia sunt problemele care îi neliniștesc pe cetățenii R. Moldova.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 6 aprilie - 21 aprilie, pe un eşantion de 1100 de persoane, cu o eroare de 2,8%.

Cuvinte cheie:

sondaj , viata , politica , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.