26 iunie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 2087
Va fi creat un nou punct de trecere a frontierei cu România
26 iunie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 2087

Va fi creat un nou punct de trecere a frontierei cu România

În scopul gestionării crizei de la frontieră și fluidizării traficului de persoane și mărfuri, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus să fie instituit un nou punct de trecere a frontierei de stat, „Leova – Bumbăta", ce va fi deschis traficului internațional, pe segmentul moldo-român. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe CSE, prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Deschiderea noului punct de trecere a frontierei de stat va fi posibilă doar după ce autoritățile competente vor executa lucrările de construcție a drumului de acces și infrastructurii necesare amenajării pe malul rîului Prut a unui pod de pontoane, scrie newsmaker.md.

În acest sens, au fost acordate abilitările necesare pentru îndeplinirea acestor obiective, pentru dotarea viitorului punct de trecere a frontierei de stat și pentru negocierile necesar a fi realizate cu partea română.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

Romania , Moldova , punctele de trecere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.