23 martie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 1417
Spînu:
Foto: stiri.md
23 martie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 1417

Spînu: "Din aprilie, Guvernul nu va mai compensa diferența de preț la gazele naturale"

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că din aprilie Guvernul nu va mai compensa diferența de tarife la gazele naturale, transmite Noi.md.

El a anunțat despre acest lucru pe 22 martie în cadrul emisiunii "Ediție specială" de la postul de televiziune Moldova 1. Ministrul a confirmat că luna viitoare prețul livrărilor de gaze către Moldova ar putea depăși 1 mie de dolari, în timp ce, potrivit lui, tariful pentru consumatori nu va fi majorat.

"Pentru luna aprilie nu sînt planificate careva compensări la tariful gazelor naturale. Noi am intervenit pe perioada rece a anului, atunci când consumul este mult mai mare decât în perioada caldă a anului”, a declarat Spînu.

El a confirmat că prețul la care Moldova va cumpăra gaze naturale de la Gazprom în aprilie poate depăși 1.000 de dolari pentru o  mie de metri cubi. Anterior, despre acest lucru a anunțat directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.

"Un astfel de preț este posibil", a spus ministrul și a îndemnat cetățenii să economisească resursele energetice. "După cum a menționat domnul Ceban, nu se prevăd majorări ale tarifului la gazele naturale, cel puțin în aprilie. În același timp, vreau să îndemn pe toată lumea să economisească, să aibă grijă că noi să nu consumăm mai mult decît avem nevoie", a spus Spînu.

Tariful actual de 15,18 lei pe metru cub de gaz a fost stabilit pe 28 ianuarie. Din 15,18 lei, din noiembrie anul trecut până în martie anul curent guvernul compensează 4,3 lei pentru primii 50 de metri cubi de gaze și 3,2 lei pentru următorii 100 de metri cubi de gaze. Astfel, tariful este de 6,8 lei pentru primii 50 de metri cubi de gaz și 7,9 lei pentru următorii 100 de metri cubi.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.