01 martie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 3054
Sergiu Prodan:
Foto: gov.md
01 martie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 3054

Sergiu Prodan: "Acest 1 martie ne-a găsit alături de vecinii noștri ucraineni"

Cu ocazia "Mărțișorului", ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a venit astăzi pe lîngă tradiționalul mesaj de felicitare, cu un îndemn la adresa cetățenilor, în contextul războiului din Ucraina.

"Acest 1 martie ne-a găsit alături de vecinii noștri ucraineni și, deși din cele mai tragice motive, ne-a dat prilejul să descoperim tot ce avem mai bun în noi: empatie, dăruire, dragoste și bunătate.

Durerea este comună și noi trebuie să facem tot ce ne stă în puteri, ca pe acest fundal negru să apară două puncte mici de culoare, unul alb și unul roșu.

Să dăruim mărțișoare celor care sînt acum, aici, ca să lăsăm în inimile lor amintirea, sentimentul că în lume există Dragoste și Bunătate. Și că există speranță. Și că împreună, împletindu-ne inimile, ca într-un mărțișor, devenim rezistenți", se arată în mesajul lui Sergiu Prodan.

Ministrul a anunțat că în contextul Mărțișorului, dar și a crizei din regiune, vor fi organizate spectacole de circ și de teatru pentru copiii din familiile refugiate, vor fi oferi bilete la spectacole din cadrul Festivalului Mărțișor și vor fi donați banii adunați de la două spectacole în fondul refugiaților. De asemenea, copiii din Ucraina vor fi implicați în ateliere de confecționare a mărțișoarelor.

De asemenea, ministrul Culturii a transmite un mesaj de felicitare compozitorului Eugen Doga, care își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ministru , cultura , refugiați , Ucraina , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
573 locuitori

Medeleni este un sat din cadrul comunei Petreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 573 de oameni. Satul Medeleni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.