15 martie 2013, 16:29 Realitatea moldovenească views 21145
15 martie 2013, 16:29 Realitatea moldovenească views 21145

In atenția moldovenilor care călătoresc în România, Ungaria și Bulgaria

În Ungaria, meteorologii au instituit COD ROŞU de ninsori. Zăpada deja depusă a creat mari probleme pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi informează jurnalul.ro. Vremea rea a făcut o victimă în Bulgaria şi a provocat multe daune materiale. În noaptea de joi spre vineri, în Bulgaria, vîntul a bătut puternic cu peste 120 km pe oră.

Aproximativ 50 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ, pe autostrada M7 din Ungaria, care leagă Budapesta de graniţa cu Croaţia. Din primele informaţii, cel puţin un om a murit, iar alţii 40 au fost răniţi.

Autostrada care duce spre Viena a fost deja închisă. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, mai mulţi şoferi au rămas blocaţi.

Atenţionare COD PORTOCALIU DE VÎNT în Bulgaria

În oraşul bulgar Gabrovo, o tînără de 20 de ani a murit pe loc, joi seară, strivită sub o schelă suspendată doborîtă de vînt, informează Trud. Alţi cîţiva locuitori ai oraşului au fost răniţi uşor de copaci sau de alte obiecte.
Trecătoarea Tvîrdiţa-Elena din centrul Bulgariei este închisă circulaţiei din cauza copacilor căzuţi la pămînt, informează Focus.

COD GALBEN de ninsori şi viscol în România 

Iarna a revenit în forţă şi în nordul României. Ninsorile abundente şi gheaţa de pe carosabil crează probleme pe mai multe drumuri din nordul ţării. Şoferii maşinilor de mare tonaj au probleme în Pasul Gutîi, din cauza gheţii de pe carosabil. Traficul este blocat pe DN18B, la ieşirea din Baia Mare din cauza a două TIR-uri care au derapat.

Cuvinte cheie:

zapada , avertizare , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1843
Populația:
3354 locuitori

Baraboi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Baraboi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Baraboi este situat la o distanță de 23 km de orașul Dondușeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3354 de oameni. Satul Baraboi pentru prima data este atestat documentar la 3 ianuarie 1843.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.