13 martie 2013, 10:48 Realitatea moldovenească views 7713
13 martie 2013, 10:48 Realitatea moldovenească views 7713

Părinţii se pronunţă împotriva „enciclopediei sexuale” în şcoli

Enciclopedia „Viaţa sexuală” din bibliotecile şcolare trezeşte nemulţumire şi din partea părinţilor elevilor din Bălţi. Reprezentanţii comitetului părintesc şi-au manifestat astăzi nemulţumirea faţă de reformele promovate de Ministerul Educaţiei, considerînd că aceste cărţi apărute în şcoli promovează homosexualismul şi desfrîul. „În mod repetat ne adresăm Guvernului să nu ne impună ceea ce nu ne place. Nu dorim ca copiii noştri să fie supuşi unor experimente care distrug moralitatea”, a menţionat membrul comitetului părintesc, Andrei Avram.

„Nu doresc ca copilul meu să studieze manualul în care se spune că homosexualismul este ceva normal”.

Părinţii au subliniat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, anume ei trebuie să decidă cum să-şi educe copiii în problemele ce ţin de viaţa intimă, iar statul în acest caz le încalcă acest drept. „Această carte reduce la zero eforturile noastre în domeniul educaţiei. Am investit mult în copii, pentru ca acum Ministerul Educaţiei să-i strice. Este prerogativa mea de mamă, nu trebuie ca persoane străine să înveţe copilul ce înseamnă sexul”, consideră reprezentanta comitetului, Olga Ceauş.

Părinţii sînt convinşi că Legea privind egalitatea şanselor, adoptată recent, promovează doar interesele minorităţilor sexuale. Totodată, părinţii privesc cu suspiciune la lipsa reacţiei din partea mitropolitului Moldovei, Vladimir.

Reprezentanţii comitetului părintesc cer conducerii ţării să excludă manualele respective din şcoli şi să modifice Legea privind egalitatea şanselor. În caz contrar, părinţii intenţionează să se adreseze în instanţele de judecată şi să organizeze la Bălţi un referendum privind problemele în cauză.

Sursa: NOI.MD

Cuvinte cheie:

educatie , protest , scoala , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.