16 decembrie 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2583
Autoritățile vor obliga Moldovagaz să facă rezerve de 300 de milioane de metri cubi de gaze pe an
16 decembrie 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2583

Autoritățile vor obliga Moldovagaz să facă rezerve de 300 de milioane de metri cubi de gaze pe an

Autoritățile moldovenești vor să oblige Moldovagaz să stocheze anual circa 300 de milioane de metri cubi de gaze naturale, care vor fi depozitate în România sau Ucraina, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii Republicii Moldova, Andrei Spînu, relatează NOI.md cu referire la ria.

"Trebui să existe o rezervă de gaze în orice caz, de aceea în noua lege care este în curs de elaborare, vom obliga Moldovagaz să facă rezerve de gaze pentru cel puțin două luni de iarnă. Cred că este vorba despre circa 300 de milioane de metri cubi", a declarat Spînu la Jurnal TV.

El a menționat că Republica Moldova este interesată ca gazele să fie cît mai aproape, de aceea autoritățile negociază crearea unor instalații de depozitare în zonele de frontieră ale țărilor vecine.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldovagaz , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.