03 iulie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3248
Voronin: Integrarea europeană trebuie inclusă în Constituţie
03 iulie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3248

Voronin: Integrarea europeană trebuie inclusă în Constituţie

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că integrarea europeană trebuie inclusă în Constituţie ca direcţie principală de dezvoltare a Republicii Moldova.

In opinia preşedintelui PCRM, la 30 de ani de la independenţă, ţara noastră are nevoie de o nouă lege supremă care să includă prevederi adaptate la realităţile actuale şi garanţii sociale pentru cetăţeni. Declaraţiile au fost făcute de Vladimir Voronin la emisiunea "PRIME TIME" de la Prime.

Preşedintele PCRM consideră că vectorul european trebuie să fie o prioritate în strategiile de dezvoltare a ţării noastre. În acelaşi timp, Voronin considera că aceasta abordare nu exclude relaţii bune cu alte ţări, inclusiv cu Federaţia Rusă.

"S-au schimbat multe lucruri în 30 de ani. 30 de ani în urmă se vorbea despre integrarea europeană? Nu se vorbea. Multe alte lucruri au apărut noi. Aceste lucruri trebuie reflectate în Constituţia. Dar nu reiese dacă noi scriem "Uniunea Europeană", avem interdicţia să participăm în alte procese pe globul pămîntesc. Aceasta Constituţie nu trebuie adoptată de Parlament, trebuie primită la referendum naţional", a menționat Vladimir Voronin.

Voronin a mai declarat că societatea moldovenească este divizată din cauza promovării de unele forţe politice a ideii unirii cu Romania.

"Unionismul este un pericol de stat, ca naţionalismul, extremismul, pro-fascismul sînt pericole foarte straşnice pentru un stat suveran şi independent. Aceştia ne-au legat şi ne ţin din toate părţile, pentru că ne putem dezvolta: cel mai straşnic este că societatea nu este unită", a spus Voronin.

Preşedintele PCRM a mai reiterat că Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor a fost creat pentru a unifica societatea moldoveneasca şi a respins speculaţiile despre faptul că aceasta decizie ar fi fost mediată din afara tarii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.