24 ianuarie 2013, 11:08 Realitatea moldovenească views 5503
24 ianuarie 2013, 11:08 Realitatea moldovenească views 5503

Ucraina speră în soluționarea conflictului moldo-transnistrean pînă la sfîrșitul anului 2013

Noul ministru de externe al Ucrainei, Leonid Kojara a purtat discuții cu liderii din Moldova și Transnistria. Ucraina promite soluționarea conflictului moldo-transnistrean pînă la sfîrșitul anului 2013, în cadrul  președinției sale în OSCE, relatează „Novii Reghion”.

Această declarație a fost făcută în cadrul unui briefing de către directorul Departamentului pentru politica informațională a Ministerului de Externe al Ucrainei Evghenii Perebeinis.

Potrivit acestuia, este semnificativ faptul că prima vizită în străinătate a lui Leonid Kojara a avut loc în Republica Moldova.

Perebeinis a spus ca la Kiev au început negocierile pentru elaborarea unui nou acord privind demarcarea frontierei cu Republica Moldova. Acest acord va fi semnat la sfîrșitul anului 2013, împreună cu celelalte documente de demarcare.

Leonid Cojara a vizitat Transnistria, unde s-a întîlnit cu liderul transnistrean Evgheni Șevciuc.

Cuvinte cheie:

Transnistria , conflict , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.