14 martie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3284
Vocea Poporului: Ce părere au oamenii despre privilegiile de care se bucura președintele țării
Foto: noi.md
14 martie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3284

Vocea Poporului: Ce părere au oamenii despre privilegiile de care se bucura președintele țării

Pentru a se afla mereu în siguranță, orice președinte de țară trebuie să beneficieze de pază de stat, mașină personală și să locuiască la reședința de stat. De această părere sînt moldovenii, pe care echipa portalului de știri Noi.md i-a întîlnit astăzi în stradă.

Totuși, unele persoane spun că șeful statului ar putea cu ușurință să renunțe la unele privilegii, economisind astfel bani din bugetul statului și ajutîndu-i pe oameni în această perioadă de criză.

„Ar trebui să beneficieze de servicii ca orice cetățean, dar atunci cînd este necesitate mare, cînd merge să ne reprezinte țara, atunci este nevoie și de mașină personală. Dar, în general el trebuie să se comporte ca un om normal”, a spus o femeie.

„Așa și trebuie, în orice țară este așa ceva, doar că nu trebuie să exagerăm cu aceste beneficii”, a declarat un trecător.

„Este nevoie de toate acestea, doar că în cantitate mai mică”, spune și o locuitoare a capitalei.

„Cu ce vrea, cu aceea să meargă, dar nu trebuie de cheltuit bani, mai ales acum cînd avem această perioadă de pandemie și criză economică”, a opinat un bărbat.

„Acest lucru este prevăzut pentru președintele țării și eu cred că ei știu mai bine cum să cheltuie banii”, spune un alt trecător.

„Sînt mulți președinți, care nu mai zboară chiar așa. Uneori cînd este vreo întrunire în Europa, nu se poate duce cu sandalele rupte. Acolo sînt niște întruniri foarte serioase”, declară un pensionar.

De precizat că, atîta timp cît se află în fruntea țării, președintele R. Moldova este păzit 24 din 24 de ore de către angajații Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, plătiți din banii statului. De pază beneficiază și membrii familiei sale.

La fel, preşedintele are un medic personal și beneficiază de asistență medicală gratuită din partea statului. Și nu doar el, dar și rudele apropiate. Pe durata mandatului, acesta se folosește de mașină de serviciu, iar în caz de necesitate, poate beneficia de un elicopter, destinat conducerii statului.

Atunci cînd merge peste hotare, are asigurată o cursă specială.

La dispoziția președintelui stă și vila de la Condrița, acolo unde actualul șef al statului, Maia Sandu, a refuzat să se mute, declarînd că, astfel își dorește să reducă la minimum costurile de întreținere a imobilelor pentru șeful statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , Președinția , Pază

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.