26 decembrie 2012, 14:06 Realitatea moldovenească views 10864
26 decembrie 2012, 14:06 Realitatea moldovenească views 10864

Aspectul actelor de identitate va fi modificat


Foto: mtic.gov.md

Design-ul actelor de identitate eliberate cetăţenilor Republicii Moldova va fi modernizat. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărîre cu privire la aplicarea actelor de identitate de tip nou. Acestea vor intra în vigoare la 7 martie 2013, transmite MOLDPRES.

Sub aspect dimensional, actele de identitate vor fi de formatul ID-1 (54 mm x 85,6 mm). Totodată, va fi utilizată imaginea de fundal cu caracter abstract. Modificările au fost operate în conformitate cu recomandările Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile.

Proiectul a fost prezentat Cabinetului de Miniştri de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip. Potrivit acestuia, buletinele de identitate, permisele de şedere şi actele de identitate provizorii eliberate pînă la 7 martie 2013 vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului de valabilitate al acestora. Aprobarea acestui proiect nu prevede cheltuieli financiare din bugetul de stat.

Actele de identitate de asemenea format se utilizează pe larg în comunitatea internaţională, în special, în statele UE, notează MOLDPRES.

 

Cuvinte cheie:

lege , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
1369 locuitori

Vladimirovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Slobozia și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 1369 de oameni în anul 2004. Satul Vladimirovca a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.